Kraniotomi hangi hastalıklarda uygulanır?
Beyin tümörleri, hematomlar, anevrizma, AVM, kafa travması, yabancı cisimler, beyin herniasyonu, kafa içi basınç yüksekliğini tedavi etmek için kraniotomi uygulanabilir. Çıkartılan kemik flebi işlemin sonunda genellikle küçük plaka ya da vidalarla değiştirilir.
Soruna bağlı olarak kraniotomi işleminde çıkartılan bölge küçük veya büyük hacimli olabilir. Şant implantı, derin beyin stimülasyonu, anevrizma mikrocerrahisi, hematom aspirasyonu gibi minimal invaziv prosedürler bozuk para boyutunda mümkün olduğunca minimal açıklıklardan gerçekleştirilir. Kafa travması ya da felç gibi nedenlerle oluşan beyin tansiyonunu düşürmek, beyin ödemine alan açmak için yapılan kraniektomi işlemi ise daha büyük kemik flebini içerir. Kemik flebi dondurulur ve iyileşmeden sonra tekrar yerleştirilir.
Beyin Tümörü Ve Kranial Cerrahi Gerektiren Ameliyatlar nasıl yapılır?
Kraniotomi beyin tümörüne cerrahi müdahalede en çok uygulanan tekniktir. Kafatası kemiğinin kesilmesi, sonrasında tümörün çıkarılması ve kemiğin yerine yerleştirilmesi ile operasyon ilerler. Son olarak da kafa derisi dikilir.
Bu teknikte beyin tümörünün tamamen alınması amaçlanır. Eğer bu mümkün olmazsa kemoterapi ya da radyoterapi ile tedaviye devam edilmelidir.
Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.