Çoğunlukla genel anestezi altında (Hasta ilaçlarla uyutulmuş ve şuuru kapalı durumdadır) uygulanan bir cerrahi yöntemdir. Mikrodiskektomide daha küçük cilt kesisi (1.5-2cm) yapılarak ameliyata başlanır. Özel ekartörler kullanılarak kas dokusu çok az sıyrılır. Görüntüleme yöntemleri (Skopi) yardımı ile daha küçük kemik pencere açılır. Bu işlemler özel operasyon mikroskobu eşliğinde mikrocerrahi aletler ve yöntemler kullanılarak yapıldığı için sinir ve sinir zarı zedelenme durumu oldukça düşük bir ihtimaldir. Sinir köküne baskı yapan fıtık dokusu temizlenir. Çıkarılan disk dokusunun yerine hiçbir madde kullanılmasına gerek yoktur. Ameliyat sonrası hastalar, daha hızlı bir şekilde işlerine veya günlük hayatlarına dönme şansına sahip olurlar.
Bel fıtığı olan dinlenme,fizik tedavi, analjezik-antiinflamatuvar tedavi ve epidural enjeksiyonlar gibi konservatif tedaviler uygulanmış ancak tedavilere yanıt alınamamış, düşük ayak gelişmiş veya kauda equina tablosu oluşmuş tüm hastalara yüksek başarı oranları ile uygulanabilir.
Bir günlük hastane yatışı yeterlidir, bir gün sonra evlerine ve normal günlük hayatlarına dönebilirler. Genellikle 6 saat sonra hastalar ayağa kalkarak dolaşabilirler, yemek yiyebilirler. Hastaya bel sağlığını koruyucu yatma ve kalkma eğitimleri verilir. 1 haftalık istirahat ameliyat sonrası genellikle yeterlidir. Mikrodisketomi yöntemi ile hastalar iş hayatlarına daha hızlı bir şekilde başlayabilmektedir.
Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.